5 d’octubre del 2007

Descarregar vídeos de Youtube

La veritat és que poques vegades m'havia trobat amb la necessitat de descarregar un vídeo de Youtube i no m'hi havia barallat gaire. Avui arrel d'un comentari en un curs que estic fent m'he mirat una mica el tema i he trobat un parell de coses interessants.

Per començar Youtube guarda els vídeos en format FLV, amb el que di te'l descarregues i el vols visualitzar necessites o bé un reproductor FLV o bé afegir els còdecs (per exemple K-Lite que un cop instal·lat et permet visualitzar els fitxers flv des de qualsevol reproductor, per exemple Windows Media Player).

El tema, però, moltes vegades és que queda clar com puc descarregar-me un vídeo des de la web. Quan visualitze el vídeo des de Youtube hi ha dos formes d'accedir a la seva URL, una la informació sobre el vídeo que apareix a la part dreta (si no es veu fés clic a More Info). L'altre fent clic a Compartir o Share i apareix un requadre on posa URL. Des d'allà selecciones la direcció i la copies (control C... edición copiar......).

Un cop has copiat la URL pots connectar-te a la web http://keepvid.com/ i enganxar la URL al requadre que apareix. Fas clic a Download i de seguida apareix una mica més abaix una opció on posa Download link. El prems i et guarda al disc dur la còpia del vídeo, però vigila on ho guardes i abans de desar afegeix al vídeo l'extensió .flv doncs si noho fas no el podràs veure a menys que facis li modifiquis el nom al fitxer i li afegeixis l'extensió.

Un cop descarregat ja està, pots visualitzar el fitxer (tenint en compte el tema dels còdecs).


Una opció molt interessant, però, es utilitzar un freeware que es diu aTube Catcher 1.0 RC2 (es pot descarregar des de softonic mateix. Aquest programa et permet fer la descàrrega a partir de la URL, però també dir-li que t'ho guardi com AVI o MPEG. El procés el fà de forma automàtica, amb el que no et calen codecs per visualitzar el fitxer .flv, doncs ho guarda directament en el format que vols.


Fins aviat